Monos

ARGENTOUS(MONO)

 

SEBAE(MONO)

 

 



Latince Adı: Monodactylus argenteus 

Habitatı ve Anavatanı: Kızıldeniz Güney Doğu Asya Avusturalya Doğu Afrika. 

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Menüleri küçük balıklar karides ıspanak gibi yemler ile zenginleştirilmelidir.

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. 

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif. 

Cinsiyet Ayrımı: 

Yüzme Seviyesi: Orta 

Sıcaklık: 24 - 28 ° C 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 25 cm 

En Az Akvaryum Hacmi: 350 lt 

Su Sertliği: Orta - Sert 

pH: 7 - 8.5 

Zorluk Seviyesi: 3 

Genel Yorum: Sürü balığıdır en az 5 adet beslenmelidir. Acı Su balıklarıdır. Litre başına 1 veya 2 gram tuz eklenmelidir. Kolayca korkan balıklardır.

Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir. 
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir. 
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

 

Latince adı : Monodactylus Argenteus (Mono)
Habitat ve anavatanı : Doğu Afrika ve Asya kıyıları 
Beslenme biçimi : Hem etçil, hem otçul (Omnivor)
Davranış biçimi : Orta derecede agresif
Yüzme seviyesi : Orta seviye
Üreme : Yumurta dizerek
En fazla büyüdüğü boy : 25 cm.
En az akvaryum hacmi : Yetişkin Mono başına en az 50 Lt.
Su sertliği : Orta ve Sert
Sıcaklık : 24-28 °C
pH : 7,2 - 8,5
Genel yorum : Monolar sürü balığıdır ve en az 5 adet beslenmelidir. Mono'lar acı su balıkları olduğu için litre başına 1 veya 2 gram tuz eklenmelidir. Genç olanlar, genellikle huzurludur. Fakat büyüdükçe daha çok agresif davranışlar göstermekle birlikte akvaryumun her köşesine hakimdirler. Vahşi bölgede, monolar, yumurtlamak için akarsular ve nehirlerin akıntılı kısımlarına yönelirler. Mono gibi acı su balıkları, hem tuzlu su, hemde tatlı suya uyum sağlayabildikleri için balık alırken en az 1 hafta gözlenip ne tarz suya alışkın oldukları belirlenmelidir. 

 

mono_argenteus

Genel ismi: Mono

Latinca ismi: Monodactylus argenteus

Coğrafi Bölge: Avusturalya, Doğu Afrika, Güneydoğu Asya, Kızıl Deniz

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif Orta Derece

Bakım Zorluğu: 3

Beslenme: Hem etçil , hem otçul. Küçük balıklar ve karideslerle beslenirler.

Boyları: Erkek ve dişi aynı boydadır. Max 27 cm.

Akvaryum: Min. 350 litre olmalıdır.

Akvaryum Su Sertliği: 8 – 18 °dH

Akvaryum Sıcaklığı: 24°C – 28°C

Akvaryum pH: 7.0 – 8.5 pH 

Genel Bilgi: Acı su balıkları oldukları için acı suda doğanlar tatlı su değil acı suda bakılmalıdır. Tatlı suda bakıldıklarında sonuç ölüm olacaktır. Tatlı suda doğmuş olanları tatlı suda bakabilirsiniz. Litre başına 2-3 gram tuz atmanız direnç kazanmaları için faydalı olacaktır. Sürü balıkları oldukları için 350 litre bir akvaryumda min 5 adet bakılmaları gerekmektedir. Genelde etçil ve otçul beslenirler yemleri küçük balıklar ve karideslerdir. Akvaryumda ise canlı yemler ile besleyebilir. Ot olarak ise kökleri temizlenmiş damarsız ıspanağı suda kaynatıp verebilirsiniz.

mono2

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Metabolizması yüksek  balıklardır  sık sık yemlenmelidir. Menüleri küçük balıklar karides ıspanak gibi yemler ile zenginleştirilmelidir.

enel Yorum: Sürü balığıdır en az 5 adet beslenmelidir. Okyanusda yaşar ara ara nehirlere yüzerler bu da onları tatlı suya ve acı suya dayanıklı yapar. Litre başına 3 gram tuz eklenmelidir. Bu türler  tatlı  su balığı değildir.  Tatlı  suları kısa süreliğine ziyaret ederler.


Aktavist Yorumları: 1) Bende de 12 adet mono var.Akvaryumum 300 litre monoları yavru olarak aldım ve yine hepsi yavru olan 50 adet sarı prenses 5 adet yunus 2 ahli 2 borleyle beraber bakıyorum.Seyir zevki müthiş  balıklardır .Akvaryumumda 2 haftada bir 4/1 oranında su değişimi yapıyorum. Bu arada suya 1 avuç tuz ilave ediyorum ve 7 aydır hiç bir problem olmadı büyüdüler görenleri kendine aşık ediyor adeta.Dayanıklıdırlar da yeni başlayanlara tavsiye ederim ama üremiyorlar işte tek problemi de bu olsun.

2) Görsel olarak çok güzel bir  balıktır . Sık yemlemelerle uygun boya geldiklerinde göze hitap ederler. Fakat kesinlikle uğraşmayın üretemezsiniz. Puffer gibi acı su  balıkları  ile barışçıldırlar. Pek sert sayılmazlar.

3) Ben bu  balıklardan  1 çift besliyorum. Yaşamlarını  tatlı  suda sürdürüyorlar ek olarak tuz atmıyorum. Akvaryumumda tetra türleri ve gurami türleriyle beraber bulunduruyorumşu ana kadar bir sorun çıkmadı. Yem olarak yaprak yem en sevdikleri yem; ama cichlid yemlerini de yiyorlar tubifexlere rağbet göstermiyorlar. Onları akvaryumda izlemek büyük zevk.